You are here:

Absolute Project Management project

Full renovation of a riverside 2-bed flat, Wapping

The client engaged us for the completion of his gorgeous water-front property renovation, in preparation for it being leased. The flat hadn’t been renovated since its conversion from an empty warehouse, into flats some years ago and was in need of carefully designed layout changes which required listed building consent and a refresh throughout.

We redesigned the downstairs main bedroom layout, reducing the ensuite to a more suitable size. This allowed for a new dressing area next to an exterior door which had to be retained for building fire regulations. We designed a stunning feature wall tile in the ensuite with recessed storage inside and bespoke wardrobes with sliding doors and mixed internal joinery. A bespoke timber bedhead that doubles as a storage unit was created to square up the room for furnishings, with fabulous brass feature lights either side- creating a warm, welcoming and versatile space. 

Upstairs, we replaced the previous half-wall-balustrade with a bespoke design handrail- with contemporary iron spindles. This opened up the space dramatically improving light and sense of space. The new oak hand-rail in a stunning wrap-around design adds a lovely feature as you walk down the stairs. The existing kitchen was given new life by installing new flooring, swapping the glass splashback with dark matt tiles, and replacing the cupboard handles with a modern industrial style fitting- completely converting the feel of the kitchen for minimal cost.

Window dressings were replaced throughout, with modern, electric blinds and stunning curtains. We also installed secondary-glazing to reduce sound from the park nearby and help the flat retain heat, making it more environmentally friendly.  Radiators, electrics and ironmongery were replaced throughout to be of a more modern industrial style, in keeping with converted-warehouse design of the building. Walls and ceilings were repainted throughout, and new wood and carpet flooring laid throughout, both being in lovely soft organic tones to create a warm and fresh home to be in.

The client was so pleased with the results, they have opted to retain use of the flat rather than rent it.

Project Date: January – July 2020