MEMBERS AREA

Hedayat Taymour Jam Space

Chelsea Townhouse

Luminosity, generous display zones and links between the various floors of this house were key to the thinking behind this design. A central shaft linking the floors together was turned into a vertical garden embedded with a Mondrian inspired marble pattern and antique mirror panels. The latter allows the owners to look into different parts of the house through the mirror reflections.  An out-dated unnecessary aluminium window was turned into a seamless glass display case, further adorned with the vertical garden in the background.  The bedrooms were refurnished and decorated to reflect the personalities of the tenants: an intellectual art loving writer, a young teen with a passion for the guitar and a little girl whose favourite colour is blue. The master bathroom was gutted and reconfigured to become more space efficient and practical.

Onyx was used to create a privacy screen, an old radio was transformed to a bar

Onyx was used to create a privacy screen, an old radio was transformed to a bar

A central shaft and an outdated aluminium window were turned into a glass display case, displaying art objects and the new vertical garden.

A central shaft and an outdated aluminium window were turned into a glass display case, displaying art objects and the new vertical garden.

2K3A8885.jpg
A guitar loving teenager wanted a neutral room with splashes of colour.

A guitar loving teenager wanted a neutral room with splashes of colour.

By combining books, paintings, a statue and pottery, this little niche in the wall has become the feature of the room.

By combining books, paintings, a statue and pottery, this little niche in the wall has become the feature of the room.

Vertical garden to save space and marble slabs in variety of colours and sizes to create a Mondrianesque pattern.

Vertical garden to save space and marble slabs in variety of colours and sizes to create a Mondrianesque pattern.