MEMBERS AREA

John Evans John Evans Interior Architecture & Design Ltd

Alpine Chalet - Courchevel 1850

John Evans set out to design a modern, comfortable winter home suitable for the client’s family and large groups of friends. Working alongside the French architects, contractors and craftsmen, the design team directed the interior planning and style of the chalet. From the underground parking entrance to the house, a stone-clad staircase leads upstairs to Ground level. Here bedrooms, bathrooms, purpose built ski storage, relaxation areas and leisure facilities, including a mosaic tiled steam room and massage room, are situated. The first floor living areas afford grand views over the mountain landscape and adjacent ski runs. Chocolate limestone flooring stretches over an open plan lounge and dining area separated by a custom-made fireplace. Large, softly upholstered seating is set out against bespoke brown leather panelled walls. The room is finished with 20th century artworks, procured specifically for the chalet. A separate Bulthaup kitchen stands out as ultra-modern in design; high-tech and functional with exclusive specifications, to make catering and parties easy and enjoyable. A Parisian specialist was commissioned to manufacture a timber and ironwork staircase, designed by the practice. This links the floor with master bedroom suites above. As the pitched roof restricted ceiling height; low-level, innovative storage was designed to the rear of the beds. The bespoke wardrobes are picked out in intricately textured wooden doors. Natural woollen and embroidered fabrics, used on cushions, throws and curtains and deep pile rugs make the chalet a luxuriously warm and comfortable environment to return to after a day of alpine sport. The Jura Pine walls are broken up by the addition of bespoke leather-panelled wall finishes. Bathroom fittings and materials reflect the environment of the surrounding landscape; natural pebble and stone; uneven mosaic flooring and varied marbles in lustrous colours create atmospheric and visually stimulating rooms for vital relaxation after a day on the slopes. 

OUTSIDE.JPG
lsc_9.jpg
lsc_5.jpg
lsc_8.jpg
lsc_10.jpg
lsc_6.jpg