MEMBERS AREA

John Evans John Evans Interior Architecture & Design Ltd

Countryside Family Residence

John Evans Interior Architecture and Design was asked to coordinate the design and reconstruction of this Warwickshire country house and grounds, working closely with contractors, structural engineers and landscape architects. The client’s brief was to create a modern, comfortable family home, retaining the characteristic exterior features of the original house. Structural work involved elevating the roof, redesigning front and rear elevations and developing extensions. A basement level area was excavated with hidden gym, wine cellar and tasting room this forming an underground link to separate garage and home office building. In order to create an impressive entrance to the house, the hall and staircase were entirely repositioned and redesigned. The radical changes in layout and style have benefited the house immensely. The interior planning and decoration have created a warm, calm and modern home where all areas work collectively; the bedrooms and bathrooms especially benefitting from the additional space cleverly created from structural alterations. Informal family rooms have been made deliberately large and open in scale, creating a relaxed and interactive atmosphere where socializing and entertainment is easy. Oak flooring, modular sofas and neutral coloured sheer fabrics create an easy, elegant look. Formal rooms were treated in an individually elegant and sophisticated manner. 20th century artworks feature as focal points in the sitting. An illuminated walled garden, with commissioned sculptures, can be seen from here: offering views through to the garden. The master bedroom and en suite were considered in the same elegant manner; clean, unfussy painted walls balance well with the contemporary fabrics used on upholstered furniture and silk cushions and curtains, all in a soft, rich colour palette. The master bathroom’s bespoke cabinetry, marble vanity units and purpose built steam room give a beautiful symmetry to this private room where the idea of 'taking a relaxing bath' has real meaning. 

Entry Hall.JPG