MEMBERS AREA

Mary Barber Fray Mary Barber Fray Interior Design

Converted Bedfordshire village smithy

Unable to find another property as their new family home, the owners took the decision to extend and completely update their existing home.  Retaining the original structure, part sixteenth century, with Victorian and 1950’s additions, the client extended and reconfigured a large area to the side and rear of the property in a completely contemporary but sympathetic manner.  Traditional materials combined with contemporary architecture, services and furnishings help to bring their family home light, warmth and space


A calm, spacious, clean lined but comfortable sitting room, with heavy interlined curtains, silk carpet and underfloor heating for winter

A calm, spacious, clean lined but comfortable sitting room, with heavy interlined curtains, silk carpet and underfloor heating for winter

The newly constructed conservatory leads off and continues the sitting room theme with comfortable, relaxed seating for viewing the gardens

The newly constructed conservatory leads off and continues the sitting room theme with comfortable, relaxed seating for viewing the gardens

Lime plaster, paints, low level lighting, and seating around the restored open fire in a sympathetically updated 16th century entrance hall

Lime plaster, paints, low level lighting, and seating around the restored open fire in a sympathetically updated 16th century entrance hall

Family TV room in a 50’s extension, planned for comfort, practicality and chilling, with blackout window treatments for the projector screen

Family TV room in a 50’s extension, planned for comfort, practicality and chilling, with blackout window treatments for the projector screen

Newly added kitchen/dining/family area mixing subtle tones with practical, contemporary country style

Newly added kitchen/dining/family area mixing subtle tones with practical, contemporary country style

This self-contained guest bedroom suite mixes traditional oak with chrome and steel, softened by the simple window treatment & furnishings

This self-contained guest bedroom suite mixes traditional oak with chrome and steel, softened by the simple window treatment & furnishings