MEMBERS AREA

Paul Goodchild Goodchild Interiors Ltd

Bath Country House

We were asked to unify the space and update the aesthetic to take advantage of the views overlooking the Duchy of Cornwall estate and create a modern family home.

Specifically, the owners wanted to be able to see their kids when on the ground floor, have a kitchen and dining area to accommodate 30 guests and for the house to still be cosy and comfortable with only five people living there. They wanted a master suite with a dressing room and an ensuite bathroom, guest facilities for two visiting families, and three childrens' rooms with a dedicated bathroom separate from adult spaces. 

The refurbishment had to blend in with the landscape, incorporate multimedia and communications and be a contemporary, comfortable space, displaying family portraits and antiques and a few ‘wow’ factors.

Double height glass extension within a conservation area near Bath.

Double height glass extension within a conservation area near Bath.

To link outside and inside we installed floor to ceiling glass sliding doors to match renovated bronze windows.

To link outside and inside we installed floor to ceiling glass sliding doors to match renovated bronze windows.

We created a double height atrium to let in light and join the new extension with the original building.

We created a double height atrium to let in light and join the new extension with the original building.

Poliform sofa makes for a sumptuous living space for family and friends.

Poliform sofa makes for a sumptuous living space for family and friends.