MEMBERS AREA

Rosie Winston Clifton Interiors

Reinventing the Railway Cottage

Old, tired and dilapidated, this classic two-up two-down period terrace was transformed and extended into a contemporary, light-filled living space. The ambition of the project was to transform a house that was a collection of small rooms and corridors with low ceilings into a free-flowing, naturally-lit space that efficiently served the requirements of the owner.To this end, the roof was taken off and replaced with a highly efficient mono-pitch structure, offering a dramatic, three-metre high, vaulted ceiling that gives the master bedroom a sense of increased light and volume.

The whole of the ground floor was remodelled into one open-plan living space, from front door to rear garden. The stair was shifted transversely to form a strong architectural feature, with a roof light above bringing light into the middle of the living area.

The property was extended by nearly 50% at the rear, with a two-storey partial-width and fully glazed infill extension. The latter was simply formed by using two panels of double glazing, one for the roof and one for the rear wall.

clif1.jpg
Harmood Street 034.jpg
Harmood Street 126.jpg
Harmood Street 163.jpg
Harmood Street 116.jpg
Harmood Street 103.jpg