MEMBERS AREA

Sean Cochrane Cochrane Design

SUBSTANTIAL FAMILY RESIDENCE

The Brief for this property was to create a house that would work for the whole family. The client wanted a house that would make a statement, but also be welcoming and retain the spirit of the original property. The comprehensive build included a new basement extension, extending the back of the house and developing an entirely new and inventive room structure. This now houses a gym, utility and boiler rooms, as well as a family cinema space.

 A more creative structural problem was the need to find new space and to bring light and air into the property, bringing back its original scale and glamour. This was achieved through an imaginative new floor plan and creating a double height space at the back of the house as well as new ceiling vaults and light wells.

The incredible bespoke kitchen with its unusual, table-like island and clever use of space – won the company a prestigious SBID International Design Awards nomination.

substantial-family-residence7.jpg
substantial-family-residence2.jpg
substantial-family-residence3.jpg
substantial-family-residence4.jpg
substantial-family-residence14.jpg
substantial-family-residence10.jpg