MEMBERS AREA

Sue Dann Sue Dann Interiors

Period Cottage near Bath

The interior of this pretty period cottage was very gloomy and claustrophobic. The sitting room led through to a dark kitchen which led through to a utility room. The elevated stepped garden could not be seen from the house.

The master bedroom had fussy flowered wallpaper and views only of the neighbours. The bathrooms were badly designed with little or no storage.

The brief was to create a bright family home with views to the  garden.

Planning permission was obtained to build an extension to the kitchen so the utility could be moved to the side of the house and a new garden room was created in its place. The kitchen was then opened up to the garden room and then onto a newly excavated patio area with integral outdoor fire and BBQ areas. the rest of the garden was landscaped to provide lawns, planting and further dining areas.

A new Bath Stone fireplace was designed and installed in the sitting room and the working open fire forms a focal point in the room. Bespoke fitted bookcases were installed either side hiding TV and audio equipment.

The bespoke kitchen and utility room with its Aga make a spacious family room and are now filled with light with views to the garden.

The master bathroom was made in to a spacious shower room with plenty of storage and an en-suite was created for the master bedroom.

All three bedrooms were totally refurbished and had bespoke wardrobes installed for maximum storage.

It is now a spacious light family house.


Sitting room just completed.jpg
Master bedroom.jpg
Master bathroom.jpg
Kitchen with views through to sitting room.jpg
Kitchen with views through to garden.jpg
Garden room views to patio.jpg